Deloitte’s new Sydney headquarters reimagines the office experience

by Helena Morgan
0 comment

Designed by global design practice, Hassell, Deloitte’s new inviting Sydney headquarters speaks to the diverse and often spontaneous nature of modern hybrid working. 

Located inside the Quay Quarter Tower (QQT), Deloitte’s Sydney headquarters aims to communicate its passion for people, alongside the company’s commitment to deliver solutions that create a lasting positive impact for clients. Hassell was driven to upend traditional expectations of an office and cater to every worker – the lone wolf, those who engage in hearty and robust collaboration and people who appreciate a fusion of both. 

This partnership between Hassell and Deloitte – who both report a fascination with modern work trends – has produced a calming and future-focused workspace that is also environmentally responsible and conducive to both group and independent work. 

Flexible working solutions thoughtfully incorporated 

Deloitte advocates for staff to reap the benefits of hybrid work. This belief is confirmed via the workspace’s varied collaboration spaces, virtual technology and efficient digital connectivity to guarantee flexibility and ease of work. 

Staff can book a hybrid meeting room complete with cameras, microphones and lighting for solo or group virtual collaboration. Ergonomic workstations are fitted with a unique and environmentally mindful asset – power is fed to the desks and monitors only when a physical presence is sensed through mobile phone sharing, slashing power consumption. 

Deloitte’s intentions to create new headquarters anchored by environmental, social and governance (ESG) considerations were also met via a fossil-free workplace and achieving 6 Green Star and Platinum WELL ratings.

Movement and interaction encouraged via design 

The new headquarters cover 14 floors in four interconnected ‘vertical villages’. Each village accommodates varied work habits and behaviours within the wider Deloitte community, as every team is assigned to a ‘village’ – rather than a floor – as a central meeting place for movement and engagement. Secluded spaces for those craving privacy and recuperation are available. 

The three lower villages pay homage to the Sydney experience through design that evokes reminders of the Botanic Gardens and Bondi Beach. Whereas, client engagement and collaboration are the focus for the upper village’s four floors. 

Deloitte’s new headquarters are anticipated to warmly welcome staff and clients via an atmosphere complementary to both productivity and rest. 

Photography by Earl Carter. 

Hub Australia plants new flexible workspace in Melbourne’s inner north

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More